14 april - Pelgrimspad

Bij het verschijnen van dit WinterWerkboekje is het Pelgrimspad nog ver weg, pas volgend jaar april. De datum ligt vast, maar verder nog niets. Dat past ook bij een pelgrimstocht. Je weet niet wat je zal tegenkomen, welke tegenslagen en welke verrassingen er voor je liggen. Je kunt niet verder zien dan tot aan de volgende bocht…

Het afgelopen jaar startten we bv. wat later omdat een van de deelnemers op weg naar het beginpunt vast kwam te zitten vanwege de Trekkertrek. Toen hij er was, konden we vertrekken. Het was een mooie, afwisselende tocht in de buurt van Oudemolen. Het weer was prima, zon en later een druppel regen. De verhalen van Toon Tellegen riepen vragen op: of je weleens zou willen ruilen met iemand anders, over boosheid en over vertrouwen dat het goed komt (of niet).

Toen we er bijna waren werd de lucht donker. Terwijl we nog stonden te kijken naar een paartje ooievaars dat elkaar klepperend begroette, begon het te stortregenen! Zodoende kwamen we als verzopen katten in het restaurant aan.

Dat maakte ons niet uit, want daar was koffie met gebak!

Zo rondden we het Pelgrimspad tevreden af.

Echt, ik kan het u aanraden; ga ook een keer mee!

Begeleiding pastor Hilda van Schalkwijk

Datum zaterdag, 14 april 2018