14 januari- Rondje kerkenpad

Omdat het best interessant is om uw neus eens in een andere kerkelijke gemeen-schap te laten zien, is er voor belang-stellenden onder u een klein rondje kerkenpad georganiseerd. U kunt op zondag 14 januari en zondag 4 februari 2018 twee kerkdiensten in Groningen bezoeken en met de aanwezigen napraten over de dienst : een soort van “kerk-proeverij”.

Hiervoor hebben we gekozen voor de Sint Jozefkathedraal aan de Radesingel 2, de kathedrale kerk van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Deze kerk is gebouwd in 1885-1887 door Pierre Cuypers en zoon.

De tweede kerk is de Remonstrantse Gemeente aan de Coehoornsingel 14. Deze kerk werd ontworpen en in 1882 gebouwd door de Groninger architect H. Ramaaker en is in 2005 door de Japanse architect Miriko Kira gedeeltelijk verbouwd en heeft een verrassende nieuwbouw erbij gekre-gen die bijna geheel uit glas bestaat.

Nieuwsgierig geworden?  Geef u op voor deze 2 diensten of voor 1 van de twee.

De viering (hoogmis) in de St Jozef Kathedraal begint om 11 uur.

De dienst in de Remonstrantse Gemeente begint om 10.30 uur.

Wij denken aan een groep van maximaal 15 personen, mochten er meer opgaven zijn, dan wordt dat geregeld.

Begeleider Renée ter Veer

Data zondag 14 januari en 4 februari 2018

Tijd en plaats in nader overleg (we rijden met enkele auto’s)