14 maart- Film: Life of Pi

In de film Life of Pi is de hoofdpersoon een Indiase jongeman – zoon van de eigenaar van een dierentuin – die beïnvloed is door Hindoeïsme, Christendom en Islam. Hij maakt na een schipbreuk een bizarre reis in een reddingssloep met onder andere een tijger als medepassagier. Het is mooi om te zien hoe hij zich in leven probeert te houden – en de tijger te sparen. In zijn drang om te overleven worstelt hij ook met zijn levensovertuiging(en), die hem soms wanhopig maken maar vaker nog steun geven tijdens zijn barre tocht.

De omgang met verschillende geloofstradities, de soms sprookjesachtige sfeer, de vindingrijkheid en bijna naïeve zuiverheid van Pi maken de film tot een boeiend uitgangspunt voor gesprek.

Inleider Yke Luinenburg

Data dinsdag 14 en 21 maart 2018