1 maart - Armoede en schulden

In het najaar van 2016 werd de serie Schuldig uitgezonden op tv. Je maakte kennis met mensen die problematische schulden hadden en ook met de deurwaarder en hulpverleners. Het werden mensen met een gezicht en een eigen geschiedenis. Ditte, Carmelita, Ron en Ramona (de mensen uit de serie) zijn geen uitzondering. Heel veel mensen hebben financiƫle problemen. Ook in Zuidhorn en omgeving.

De kerken in het Westerkwartier werken samen in het Kerkelijk Platform Westerkwartier en een van hun activiteiten is het schuldhulpmaatjesproject. Als je concreet wilt helpen, kun je contact opnemen met Arie Noordhoff (tel. 06-27892836 of zie de website van het KPW).

Deze avonden zijn bedoeld om kennis te maken met de mensen uit de serie; hoe zijn ze in deze situatie terecht gekomen? En hoe houden ze zich staande?  We hopen wat meer inzicht te krijgen in de oorzaken van armoede en wat het betekent om arm te zijn en te moeten leven met schulden. Misschien hebben we zelf ervaring dat  het moeilijk is om de eindjes aan elkaar te knopen?

Het is de bedoeling op de tweede avond iemand uit te nodigen die in kan gaan op concrete vragen en op de situatie in de gemeente Zuidhorn.

Inleidster pastor Hilda van Schalkwijk

Data donderdag 1 en 8 maart 2018