6 tot 8 april - kloosterweekend in Heeswijk-Dinther

De norbertijner abdij van Berne in Heeswijk-Dinther is een begrip in Rooms-katholiek Nederland. De drukkerij maakt liturgieën die in het hele land gebruikt worden. Daarnaast worden er prachtige boeken uitgegeven.

Norbertijnen? De eigen website legt het zo uit:

“De bronnen van de norbertijnse spiritualiteit zijn naast de Bijbel en de traditie, de Regel van St. Augustinus en de idealen van St. Norbertus. De rode draad door de regel van Augustinus is de liefde. Vaak wordt de regelvader dan ook afgebeeld met een brandend hart in zijn hand.

Het ideaal van Norbertus was om de kerk van binnenuit te vernieuwen naar het ideaal van de armoedebeleving en het gemeenschapsleven. Zo ligt in de norbertijnse spiritualiteit het accent op beide elementen: gemeenschap stichten naar binnen en naar buiten op kerkopbouw, op verdieping van het geloofsleven vanuit de eigen gemeenschap, op actie en contemplatie.”

Wij zullen net als andere jaren de getijden – de diensten door de dag heen – volgen. Daarnaast is ruimte om te wandelen, samen te eten en te praten. En stil te worden.

Begeleiding Yke Luinenburg

Data vrijdag 6 tot en met zondag 8 april 2018 (vertrek vrijdagmiddag met enkele auto’s)

Plaats Abdij van Berne, Heeswijk-Dinther

Kosten verblijf €100